DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT


Välkommen till
Bondens Mat i Uppland

Vi jobbar just nu med en ny hemsida. Den kommer att ge dig ny fräsch och mer ingående information om:

Det lokala mathantverket. Information och kunskaper om djuruppfödare, odlare och gårdar som arbetar med förädling av mat som är producerad nära dig.

Bondens egen marknad i Uppsala. Det är torghandeln vid resecentrum som bjuder in dig varje fredag kl 14-18 från mitten av augusti samt hela september och oktober.

Gårdsbutiker, kaféer och besöksmål runt om i Uppland och även en bit in i angränsande län.

Sorry:
Vi beklagar att informationen i högerspalten är gammal. Det är nämligen så, att den gamla tekniken på denna tio år gamla hemsida har lurat oss. Den går (faktiskt!) inte att ändra i högerspalten.

Men som sagt, vi återkommer snart med en helt ny hemsida!

Nedan finns dock lite ytterligare information om oss som du gärna får ta del av, i väntan på vår nya hemsida:
Bondens mat i Uppland är en ekonomisk förening där medlemmarna består av ett 80-tal gårdar här i Uppland. Hos oss kan du handla direkt utan några mellanhänder! Våra gårdar producerar varje dag färska råvaror och flera av oss vidareförädlar dessa råvaror till ett fantastiskt mathantverk.
Du har också möjlighet att besöka oss ute på våra gårdar för att se vår produktion, fika i våra kaféer och handla i våra gårdsbutiker. Inte minst under sommarhalvåret då våra öppettider är som mest generösa.

Hos oss kan du hitta nybakat bröd och bakverk, färska och lagrade ostar, välhängt kött och chark, nyskördade grönsaker, färska bär, honung, kallpressad rapsolja, äppelmust, smakrika marmelader och saft samt mycket annat smakrikt och spännande som vårt varierande landskap bjuder på.

Att handla närproducerat är inte bara gott, prisvärt och miljömedvetet. Det är också ett fantastiskt äventyr. Vi hjälper dig på vägen och här finns många härliga utflyktsmål för dig.

Hur hittar du oss?
Gå in på knappen "Gårdar" ovan. Där kan du hitta våra gårdar och kontaktuppgifter.

Papperskarta
Vi har även en papperskarta (nytryck juni 2017) som du kan få tag på ute på våra gårdar. Kartan kostar 20 kr och den är perfekt att ha när du planerar din utflykt! OBS: Vi jobbar nu med en "Mathandverksguide" där en ny mat- och utflyktskarta kommer att ingå. Vi kan ännu inte säga när den blir klar under år 2020. Vi prioriterar att först göra vår nya hemsida klar.

"Varför gå över ån efter vatten när det finns så mycket gott och härligt att köpa här på vår hemmaplan. Jag vill att alla ska få smaka på allt gott som finns här i Uppland." Det sa Claudia Dillmann, Matambassadör som var en av initiativtagarna till Bondens Mat i Uppland ek. för. när föreningen drogs igång för snart tio år sedan. Vi hoppas att kunna erbjuda dig många attraktiva produkter och upplevelser under föreningens andra decennium: 2020-talet.

Vi lyssnar på dig!
Vi vill gärna veta vad du tycker, vad du önskar dig och vad din familj vill att vi lokala mathantverkare ska erbjuda er! Så, om du vill, kontakta oss gärna per mail: styrelsen@bondensmatiuppland.se

Du hälsas varmt välkommen till alla oss inom Bondens mat i Uppland!


 

Publicerad: Tisdag 28 Juni av Sven Secher

Matmarknad på Botan 27 augusti 2016 – Välkommen!

Nu är det dags för Matmarknad i Botaniska trädgården i Uppsala. Skriv in lördagen den 27 augusti i din almanacka!

Detta är den femte gången som BONDENS EGEN MARKNAD  anordnas i Botan. Vi hoppas som vanligt på en härlig stämning under denna populära trädgårds- och mathantverksmässa.

Matmarknaden hålls i samarbete med Botaniska trädgården i Uppsala och följande företag från föreningen Bondens mat i Uppland är i skrivande stund anmälda som utställare den 27 augusti: Skogsbackens ost, Fine Home Dining, Vallgarns gårdsmejeri, Näsets Gröna, Karins Skafferi, Ängslyckan, Hagby Honung, Triller Mat och Bröd, Upplandsbondens ek för, En liten smula, Bergets Gårds Pasta & Bröd och Kråkvilan. Fler kan tillkomma och detta innebär att här kommer att erbjudas allehanda gott och vackert från några av bygdens aktiva mathantverkare.

Vi hälsar dig, din familj och dina vänner mycket välkomna!
 

Bondens Vänner
Publicerad: Tisdag 03 Mars av Claudia Dillmann - På gång

Bondens Vänner

Du har säkert kommit i kontakt med begreppet crowdfunding någon gång. Nu lanserar vi i föreningen Bondens Mat i Uppland vår egen variant av crowdfunding som vi har valt att kalla Bondens (Mat i Upplands) Vänner. Vår förenings främsta syfte är att främja och synliggöra och den småskaliga och lokala matproduktionen.

Nu kan du stötta oss odlare, uppfödare och mathantverkare genom att sätta in 200 kr eller valfri högre summa på vårt bankgiro 769-3542.

Bondens egen Marknad
Publicerad: 01 Mars av Claudia Dillmann - På gång

Bondens egen Marknad

Bondens egen Marknad anordnas under fredagarna på våren, april, maj och i augusti till och med oktober. Vi anordnar också några julmarknader i december!  Du hittar du oss framför Resecentrum i Uppsala (på torget mot Kungsgatan). Tid: klockan 14-18. Varmt välkomna till oss!

Bondens egen Matfestival den sista lördagen i augusti
Publicerad: Lördag 28 Februari av Claudia Dillmann - På gång

Bondens egen Matfestival den sista lördagen i augusti

2015 arrangerade vi vår fjärde BONDENS EGEN MATFESTIVAL, som blivit en klar publiksuccé!

Även detta år arrangerades Matfestivalen i samarbete med Botaniska trädgården i Uppsala som samtidigt med Matfestivalen anordnar Botans dag, ett vinnande koncept!

2014 utsågs den första årets Mathantverkare i Uppland av föreningen Bondens Mat i Uppland och detta gjordes även under 2015:s Matfestival. Vinnaren ska ha verkat för att lyfta det uppländska mathantverket till nyare höjder. Gärna både sitt eget och sina kollegors mathantverk. Alla kan vara med och nominera sin mathantverkare i Uppland. Matfestivalen äger rum den sista lördagen i augusti i Botaniska trädgården i Uppsala!

Prova gärna på våra tematurer som t.ex:
Publicerad: Tisdag 13 November av Claudia Dillmann - Matturism

Prova gärna på våra tematurer som t.ex:

Ekoturen - För dig som i första hand vill handla ekologiskt.

För barnfamiljen - Klappa djur i hagen, gå en naturstig, åka häst och vagn eller få eget barnbord på fiket.

 Välkommen till 2018!
 

Medlemsmöte den 27 november!

Krögaren Melker Andersson medverkar i vårt medlemsmöte den 27/11 kl 18.15. Det gör även länsstyrelsen, Leader Upplandsbygd, Foodla med flera. För program och mer information, maila: sven@nasetsgrona.se

 

tre vårmarknader

Vår marknad Bondens egen marknad i Uppsala startar den 4 maj. Vårmarknadsdagarna blir därefter: 18 och 25 maj. (Alltså ingen marknad den 11/5). Som tidigare så hålls marknaden vid resecentrum i Uppsala. Alltid kl 14-18.
 

Elva Höstmarknader

Sommar- och höstmarknaderna vid resecentrum drar sedan igång den 17 augusti och fortsätter sedan varje fredageftermiddag till slutet av oktober. Det betyder att du är välkommen till marknaden följande eftermiddagar:

17, 24 och 31 augusti.
7, 14, 21 och 28 september.
5, 12, 19 och 26 oktober.
Alltid kl 14-18.

 

Du är som vanligt också mycket välkommen ut till våra gårdar under de öppettider som anges för respektive gård. Klicka på knappen Gårdar ovan, så kan du söka dig vidare till den gård, odlare, djurhållare och mathanverkare som passar just dig.

Väl mött under 2018!

...................................
 

Vintervila

Tack alla ni som besökte oss under 2017!

Vi (odlare, uppfödare och mathantverkare) inom Bondens mat i Uppland fanns under säsongen på marknaden Bondens egen marknad i Uppsala, vid resecentrum, och en dag i botaniska trädgården. Dessutom var ni många som besökte oss länet runt på våra gårdar, i våra kaféer, i våra gårdsbutiker och våra miljöer.

Under 2017 tryckte vi också om den populära matkartan! Den kan du köpa (20 kr) av oss ute på våra gårdar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedan OBS: äldre artiklar som du också kan läsa för att orientera dig om vår verksamhet:

Vi ses på MARKNADen!

Vill du köpa närproducerad mat? Vill du träffa några av länets djuruppfödare, odlare och mathantverkare?

Då ska du besöka marknaden "Bondens egen mat i Uppsala".
Den hålls vid resecentrum i Uppsala.

Vi ser fram emot att träffa dig under våra marknadsdagar i höst:
25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9 6/10, 13/10, 20/10 samt 27/10.
Tiden är alltid kl 14-18.

DESSUTOM: Välkommen på "Botans dag" den 3 september.
Vi är nämligen även med på mat- och marknadsdagen i botaniska trädgården i Uppsala den 3/9.

Tiden den 3/9 är kl 11-16.

Du är varmt välkommen!

(Publicerat 30/6 -17/SS)

......................................................................................................

Träffa Upplands mathant-
verkare ...

Välkommen till marknads-
dagarna vid resecentrum i Uppsala!

Vill du köpa närproducerad mat? Vill du träffa några av länets djuruppfödare, odlare och mathantverkare?

Då ska du besöka marknaden "Bondens egen mat i Uppsala".
Denna marknad hålls 2017 under fyra eftermiddagar under våren och tio eftermiddagar under hösten.
Följande datum gäller:
Våren: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5.
Hösten: 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9 6/10, 13/10, 20/10 samt 27/10.

Tiden är alltid kl 14-18.

Du är varmt välkommen!

................................................................

 

Tack för 2016!

Tack alla ni som har besökt oss och handlat av våra varor under 2016, både på marknaderna i Uppsala och ute på våra gårdar.

Det är fantastiskt för oss uppländska mathantverkare, odlare, djurhållare och småföretagare med det stora intresse som finns för våra produkter och tjänster.

Nu önsker vi dig och er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Väl mött under 2017!

.........................................................................................................................................

Välkommen ut till oss!

Sommar- och semestertider ...

Vi alla mathantverkare i Bondens mat i Uppland hälsar dig välkommen ut till oss.

Djur, mat, kaféer, grönsaker och sköna utflyktsmål är något av vad vi erbjuder runt om i bygden.

Gå gärna in under rubriken Gårdar ovan titta närmare på var och en av oss!

Varmt välkommen!

...........................................................................................

Snart höstmarknadsdagar ...

Höstens marknadseftermiddagar vid resecentrum i Uppsala inleds den 26 augusti 2016.

Då finns några av oss på plats för att sälja ost, kött, grönsaker, honung och mycket mer än så. Här får du också tips på utflyktsmål om du vill besöka våra gårdar, kaféer och butiker länet runt.

Marknadsdagarna fortsätter varje fredag eftermiddag under september och oktober.

Varje gång är tiden klockan 14-18!

Kanske att vi också senare lägger till några julmarknadsdagar.

Väl mött!

.........................................................................................

Matkarta över uppland

ett smakäventyr i ditt närområde

Du hittar din egen matkarta i pappersform hos gårdsbutikerna på denna sida!

Grattis eva öhrén-höök, Årets mathantverkare i Uppland 2015!

På Bondens egen Matfestival utsågs årets Mathantverkare i Uppland. Vinnaren blev Eva Öhrén-Höök på Uppsalabutiken Svenska Delikatesser! Årets Mathantverkare i Uppland ska ha verkat för att lyfta det uppländska mathantverket till nyare höjder. Gärna både sitt eget och sina kollegors mathantverk.