DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Husmor Lisa

"Mormor är min största inspiratör och förebild"

Efter att ha deltagit i tv:s ”Halv 8 hos mig” föll pusselbitarna på plats för Lisa Lönner Pulkkinen. Hon kallar sig Husmor Lisa och brinner för rejäl mat, lagad från grunden, på bra råvaror. Att sylta, safta och göra inläggningar är hennes stora passion.

Den mat som Lisa serverar i sin egen hemmarestaurang hemma i husets vardagsrum, med utsikt över Stockholms skärgård, lagas mestadels på lokala råvaror och produkter. Maten hos Lisa är alltid säsongsbaserad och de flesta av kryddorna och grönsakerna odlar Lisa själv i sin egen trädgård.

Idag kan man komma och äta hos Lisa en dag varje månad men i framtiden hoppas hon att kunna ha serveringen öppen oftare. En av storsäljarna i Lisas gårdsbutik och på de marknader där hon deltar är den egentillverkade ketchupen med örter och grönsaker från Lisas egen trädgård. Hon gör också flera sorters kryddsalt och en mängd olika grönsaksinläggningar.

Lisa drömmer om att i framtiden ha en gårdsbutik av minisaluhalls format där hennes kunder ska kunna hitta precis allt i matväg från bönder och odlare runt omkring henne. Hon hoppas också att hennes hemmarestaurang ska få ha öppet alla dagar i veckan och att så småningom ha en riktig brygga så att hennes gäster ska kunna komma till henne även sjövägen.

Här hittar du: en av Sveriges första hemmarestauranger och en gårdsbutik där du har möjlighet att köpa mat lagad på uteslutande lokala råvaror från bönder i trakten.

Öppet alla lördagar 17-23!

Gårdsbutiken och mat för avhämtning är öppet tors-lör 16-19

Juni-Augusti är restaurangen också öppen ons-lör med lunch på terassen 12-16 samt alla lördagar som vanligt.

Fullständiga rättigheter, Husmor Serverar utvalda viner från småskaliga producenter, drycker på bär samt egenkryddad snaps.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Husmor Lisa
Lisa Lönner Pulkkinen
Ytterbyuddsvägen 29
185 94 Vaxholm
lisa@husmorlisa.se
070-200 94 14
070-200 94 14
www.husmorlisa.se