DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Uppsala Naturbete

Detta är vår dröm och vår vision. En småskalig, livskraftig och stadsnära naturbetesinriktad djurproduktion som bidrar med alla dessa mervärden.

Redan för 2500 år sedan levde människor i området runt Håga som idag består av friluftsområde och betesmark. Landskapet har mycket att berätta och bidrar inte bara med en stor naturupplevelse och skönhet för dagens besökande Uppsalabor, utan är också hem åt våra betesdjur under sommarhalvåret.

Hos oss får djuren möjlighet att vistas utomhus året om. På så sätt får de möjlighet att utöva sina naturliga beteenden och håller sig också friskare. Vi låter dem växa långsamt och med ett foder som de är mer anpassade för, nämligen bete, gräs och örter. Detta ger oss också ett mer välsmakande och marmorerat kött som innehåller fler Omega-3 fetter samt vitaminer än konventionellt uppfödda djur. På så sätt skapar vi också mervärden som stor djuromsorg och en hög kvalitet på vårt kött.

Det finns många välgrundade anledningar till varför vi idag borde minska vår köttkonsumtion. Vi tror att en av möjligheterna för framtiden är att mer av det kött vi äter skulle komma ifrån djur som växt upp på naturbetesmarker. Det visar sig ha positiva effekter på miljön, klimatet, öppna landskapen, djuren själva och människan som sköter och njuter av deras närvaro i landskapet.

Detta är vår dröm och vår vision. En småskalig, livskraftig och stadsnära naturbetesinriktad djurproduktion som bidrar med alla dessa mervärden. Vi känner oss stolta över att få vara med och ta hand om framtiden på detta sätt. En vacker natur, glada människor, friska djur och högkvalitativ mat är värden som vi vill uppnå varenda dag.

Här hittar du: köttlådor och skinn på beställning.

Välkommen att besöka oss på Håga Gård. Öppettider efter överenskommelse.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Uppsala Naturbete
Vilhelm Nilsson
Håga gård, Hågavägen 50
752 63 Uppsala
info@uppsalanaturbete.se
070-292 14 14
070-292 14 14
www.uppsalanaturbete.se