DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Rådmansö Bageributik AB

"Vi hade inte riktigt fattat den känslomässiga kopplingen till den här lokalen när vi startade, att den har varit en så viktig samlingspunkt i bygden. Därför vill vi att folk ska känna sig välkomna in här även om de inte ska handla eller fika."

Rådmansö Bageributik ligger strategiskt placerad i öns före detta ICA-butik, bygdens spontana mötesplats sedan tre generationer. Trots att företaget är alldeles nystartat och det är en vanlig torsdag kommer redan en ström av kunder in i butiken för att köpa bröd eller ta en fika.

"Vi har fått otroligt mycket positiv respons sedan vi öppnade. Det här har varit en välsorterad och omtyckt lanthandel och när den lades ner var det en stor förlust för bygden", säger Kristofer Dethorey.

Kristofer står i bageriet och bearbetar sina surdegar, fullt synlig för alla som kommer in. Bageriet med tillhörande butik, café och litet antikvariat, driver han tillsammans med sin fru Lena Bengtsson Dethorey och Lenas syster Jane Bengtsson. "Vi kände att vi ville få ihop livet här ute, bo här och samtidigt göra något för bygden, säger Lena." Att det blev just bröd och mathantverk är ingen slump. "Vi gillar det där med mat och mathantverk i vår familj och har alltid varit duktiga på mat. Nu vill vi leverera mathantverk av hög kvalitet, så långt som möjligt ekologiskt och närproducerat", säger Lena.

Här hittar du: ett mysigt och rymligt bageri och café med många sköna sittplatser. Stenugnsbakat surdegsbröd, egen müsli och kaffebröd, dammsugare, chokladbollar och surdegsbullar. En butik med lokala produkter som sylt, marmelad och ostar, ekologiska hudvårdsprodukter, oljor och delikatesser. Du hittar även konsthantverk, smide, linnedukar m.m. Allt till rimliga priser! Sortimentet utökas successivt, bland annat med egna örtprodukter.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Rådmansö Bageributik AB
Lena Bengtsson Dethorey Kristofer Dethorey
Lågarövägen 1b
76194 Norrtälje
info@radmansobageributik.se
072-526 06 00
070-420 26 51
www.radmansobageributik.se