DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Näsets Gröna – ett utflyktsmål nära Dig!!

Vi odlar småskaligt och efter ekologiska principer. Men vi har gått ett steg längre då vi är i princip fossilfria. Detta betyder att vi inte använder maskiner som drar olja, diesel och bensin. Vare sig i våra odlingar eller i våra transporter.

Med finlir och utsättning av plantor är goda skördar på små ytor vårt mål i odlingarna. Växtföljd, kretslopp och miljötänk är nyckelbegrepp för oss.

Försäljning av grönsaker, blommor och plantor sker i vår trädgård på våra öppettider, se: http://www.nasetsgrona.se. Vi säljer även grönsaker i abonnerade veckolådor och till restauranger.

Uppskattat hos dem som besöker oss är även vårt sommarkafé och bokade aktiviteter som tomatprovning och visningar av vår köksträdgård. Vi mustar även äpplen (både dina och våra) samt vissa bär och druvor.

Samla dina vänner, din käresta eller din familj och GÖR NÅGOT KUL: Kontakta oss!

Odlingsförhållandena på den lilla gården Näset vid Mälarens strand mellan Uppsala och Sigtuna (i Knivsta kommun), är nästan perfekta. Gården har funnits i Sven Sechers familj i generationer och här jobbar han tillsammans med hustru Elisabeth Secher och trädgårdsmästare Helena Grip. Näset ligger i en södersluttning mot Mälaren med utsikt mot Skokloster slott. Vid bryggan ligger en eka och det händer att Sven levererar grönsaker per roddbåt. Miljövänligare än så kan det inte bli. När transporter per bil sker, så används grön el. Både transporterna och odlingen är fossilfri.
– Genom att inte använda fossil olja i någon form, som diesel och bensin, vill vi bidra till att vi klarar miljön och klimatet på vår planet Jorden, säger Sven Secher.

Att inga bensin- och dieseldrivna maskiner och bilar används i odlingarna och så långt möjligt ekologiska råvaror i kaféet på Näsets Gröna är ett mervärde för den som värnar miljön.

Försäljning av grönsaker sker även till restuaranger, konferensanläggningar, kaféer och cateringföretag. Odlingarna på sluttningen ner mot Mälaren innehåller det mesta, som bladgrönsaker, kål av alla de slag, baljväxter, tomater och betydligt mer. (Här kan du läsa om odlingarna på Näsets Gröna).

Under högsäsongen har Näsets Gröna "lördagsöppet" i gårdens lilla informella butik vid växthuset och därtill har man ett enkelt trädgårdskafé i ett av växthusen. Och trycket från kunderna är mycket stort.

– Det är fantastiskt stimulerande med alla vänliga och intresserade kunder som besöker oss, säger man på Näsets Gröna och det framgår tydligt att grönsaker, plantor och blommor har en rykande åtgång. Den som vill abonnera på en grönsakslåda gör också klokt i att snarast kontakta Näsets Gröna.

– Det har bara blivit ännu roligare att odla sedan vi började sälja grönsaker på allvar, eftersom folk är så intresserade av hur man odlar och hur mycket god mat det blir av det gröna. Det är ofta fullt i växthuset en lördag under skördesäsongen.

Från år 2017 har vi på Näsets Gröna ett äppelmusteri för både dina och våra äpplen och där kan även vissa bär och druvor pressas. 2018 öppnar vi Orangeriet för kaféverksamhet vid sämre väder och konferens och möten. En fantastisk miljö för den som söker en lugn och naturlig miljö. Där finns även en härlig utealtan med utsikt mot Mälaren.

Här hittar du: Ett grönt litet företag vid Mälarens strand. Vacker gammaldags torpmiljö, med ett stort urval ekologiskt odlade grönsaker, frukt och bär efter säsong. Säljs via abonnerade grönsakslådor eller vid "lördagsöppet" med försäljning i växthuset med samtidigt trädgårdskafé. Även äppelmustning och lokal för möten och konferens.

Gör något kul: Boka en tomatprovning med visning av köksträdgården. Lunchmat och fika kan beställas. Ring 070-672 06 32 eller maila http://sven@nasetsgrona.se

En uppskattad del i verksamheten är rådgivning i trädgårdsfrågor med växtval, jordsnack och även praktiskt hjälp med anläggning och skötsel av rabatter, odlingar, träd och buskar.

Just nu, säsongen 2018:

Våren: Fem plant- och kafédagar:
Öppet lördagarna: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5 och 26/5.

Hösten: Cirka 15 grönsaks-, äppel- och kafédagar:
Öppet lördagarna: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9 och 15/9. Förmodligen fortsätter vi även längre in i september och i oktober då äppelmustningen tillkommer då.

Alltid öppet på lördagseftermiddagar, kl 12-16. Försäljning av grönsaker och andra trädgårdsnära produkter. Äppelmustning när den säsongen kommer och vårt mycket populära trädgårdskafé är alltid öppet under våra öppna lördagar, kl 12-16.

Vi står för HÄRODLAT, HEMBAKAT och HÅLLBART.

Du är VÄLKOMMEN till vår hemsida för mer information om våra öppettider (kafé och grönsaksförsäljning) samt andra aktiviteter (exempelvis tomatprovningar, möten och konferens)! Klicka här: http://www.nasetsgrona.se

Följ även Näsets Gröna på Facebook och Instagram!

VÄLKOMMEN ut till oss på Näsets Gröna,

i grönskan vid Mälarens strand!

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Näsets Gröna – ett utflyktsmål nära Dig!!
Sven och Elisabeth Secher samt Helena Grip
S Ekhamn Näset 500
741 91 Knivsta
info@nasetsgrona.se
070-672 06 32, 070-625 14 63
0709-85 48 68
www.nasetsgrona.se