DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Kiplingebergs Gods

"Den miljö vi lever i och av är resultatet av ett väldigt långsiktigt arbete. Jag är elfte generationen på gården och vill kunna lämna över den till nästa generation om 30 år, i lika bra skick som när jag tog över. Hållbart utnyttjande av naturresurserna är en absolut förutsättning för att det skall kunna ske."

Kiplingebergs Gods har gått i arv sedan 1650-talet och som fideikommiss i familjen von Engeström under de senaste 200 åren. För Jakob von Engeström var det självklart att han skulle ta över en dag, men inte att han skulle vara så handgripligen involverad som han är nu.

Intresset har kommit i takt med att han lärt sig mer och mer om gårdens verksamhet. Han brinner för god djurhållning och bra mat. "Jag tycker att det är viktigt att man förstår hur det kött man köper och äter har producerats. Det är en enorm skillnad mellan industriproducerade livsmedel och det vi gör. Om djuren far väl och man tar hand om köttet på rätt sätt så får man bra kvalitet. Det är inte märkvärdigare än så."
 
Här hittar du: viltkött från egna marker, korv och rökta produkter från älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin, mufflonfår, gräsand, fasan, rapphöna och ringduva. Viltsafari och skytte med konferensmöjligheter. Fågel- och klövviltjakter. Jaktarrangemang för grupper och enskilda.

Gårdsförsäljning efter överenskommelse. Kontakt: viltmästare Michael Johansson, 070-7455043.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Kiplingebergs Gods
Jakob von Engeström
Kiplingeberg
743 86 Bälinge
info@kiplingeberg.se
070-745 50 43
070-745 50 43
www.kiplingeberg.se