DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Gåvastbo Gård

"Jag har förverkligat en barndomsdröm om en levande gård på landet där jag så långt som möjligt ska kunna leva av det naturen ger."

Åsa Sikberg är före detta stockholmare, fårfarmare och fritidspolitiker. Nyanländ till Gåvastbo träffade hon grannen och lantbrukaren Hans och de slog sina påsar ihop. Tillsammans driver de fårfarm på en gård som legat för fäfot i 30 år innan de startade sin verksamhet.

I dag är det en prydlig lantgård med mängder av projekt i startgroparna. "Vi är en bra kombination, en visionär och en realist. En som ständigt startar nya projekt och en som försöker ro dem iland", säger de och skrattar. I hagen går fåren som är så tama att de kommer och vill gosa när Åsa och Hans närmar sig.

Från fåren får de kött, skinn och finull som blir till mjukt ekologiskt garn. Ullen säljs både naturell och färgad i klara ekologiska färger. "Vi färgar själva i köket i baljor, så det blir inga stora satser."

Här hittar du: Ekologisk ull och ullprodukter från finullsfår (garn, färgad ull och tovningsull m.m.), färskt och förädlat ekologiskt lammkött efter säsong och tillgång, skinn, tovnings- och ullkurser m.m.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Gåvastbo Gård
Åsa och Hans Sikberg
Gåvastbo Gård 233
819 66 Lövstabruk
gavastbogard@telia.com
070-717 30 37
070-244 86 73
www.gavastbogard.se