DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Fröslunda Ekogård

"Vi tröttnade på att skicka iväg djuren i blindo till ett stort slakteri. Nu slaktar vi på små, lokala slakterier och säljer köttet själva på gården! Det känns mycket bättre."

Köttbonden Sune Erlandsson åker runt som en gammaldags gårdfarihandlare i Enköpingstrakten med gårdens ekologiska kött i en egen frysbil. "Jag knackar dörr och säljer köttet direkt till kunderna vid dörren. Det har blivit succé", säger Sune och ser nöjd ut.

Gården är KRAV-certifierad. "Korna går mer utomhus, de är lösa och lediga, håller sig friska bättre och om de har horn så får de behålla dem. De växer inte lika fort som kor som får kraftfoder, men jag anser att köttet blir godare och de mår bra." Gården har fått miljöpris av Uppsala Stift. "Vi fick det för att vi håller hagmarkerna öppna med våra naturbetande djur."

Här hittar du: Ekologiskt nötkött, allt från grytbitar till filé och T-benstek, och chark från egen uppfödning av naturbetande djur, slaktade på ett småskaligt lokalt slakteri. Hängmörat. Charkprodukter utan tillsatser, även korv helt utan nitrit som används för att färga köttprodukter aptitligt röda.

Gårdsförsäljning efter överenskommelse.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Fröslunda Ekogård
Sune Erlandsson
Altuna, Fröslunda
749 71 Fjärdhundra

070-221 65 88
070-221 65 88
www.freewebs.com/froslunda