DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Ängslyckans Café och Bakeri

”Vi vill vara en mötesplats där natur och människa kan mötas!”

Ängslyckans café ligger alldeles intill den fågelrika Vendelsjön 4 mil nordost om Uppsala, en kvart från E4:an. Här finns en vacker trädgård där du kan njuta av hembakat och sitta i lugn och ro med en kopp kaffe i pergolan omgärdad av blommande rosor.

Från utsiktsplatsen ovanpå bakeriet kan du skåda fågellivet på och kring sjön och även här njuta av allt gott som caféet erbjuder.

Ängslyckans café började som en idé att göra något mer för alla som besöker det intilliggande fågeltornet. Fåglar och fågelskådning är ett genomgående tema här. Tofsvipan, en fågel som alla har någon sorts relation till enligt Anders och Karin, har fått stå som symbol både på skyltar och caféservisen. Anders är också fågelguide för intresserade gäster.

”På Ängslyckans café och bakeri vill vi inspirera människor och öka förståelsen för att människan faktiskt behöver naturen och inte tvärtom” säger de båda.  

I den härliga trädgården finns också en biodling vars honung du kan köpa i gårdsbutiken. Karin håller endagarskurser i surdegsbakning i sitt bakeri och det finns också möjlighet att hålla konferenser i caféets lokaler.

Här hittar du: bröd och bakverk på lokalt mjöl, honung, litteratur och presentartiklar med fågel- och trädgårdsanknytning.

Söndagscafé, öppet april-sept söndagar kl 11-16 (juli stängt), gruppbokningar övriga dagar.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Ängslyckans Café och Bakeri
Karin Gerhardt
Ål 111 Vendel
748 94 Örbyhus
angslyckanscafe@tele2.se
0709-42 90 55
0769-43 05 43
www.angslyckanscafe.n.nu